KERAMIEK  nieuwe evolutie

Enkele nieuwe evoluties op vlak van tegels in keramiek die je vanaf nu bij Boudolf tegels kan vinden.

Glazuur voor wandtegels.  Een mooi voorbeeld is het type chamotte, zie foto hieronder. Vanaf half oktober te zien in onze toonzaal.  Formaat 7,5 x 22 cm , 3  uitvoeringen, 8 kleuren.

 

Andere formaten     Populaire formaten zijn 60×120 en 120×120 maar ook kleine formaten worden meer toegepast.   Vijfhoek of pentagone komen weinig voor maar zorgen ervoor dat voegen iets attractief krijgen bij gewone formaten zijn voegen veelal storend.  2 voorbeelden enerzijds pentagone en anderzijds formaat 22×22 cm maar met insnijdingen zodat het lijkt alsof er heel veel formaten zijn.

 

Buitentegels worden beter in dikte 1 cm geplaatst.  Omwille van de opwarming van het klimaat hebben we langere periodes warm weer in de zomer en ook langere periodes van regen.  Vooral de zon zorgt ervoor dat tegels of natuursteen op terras bewegen, zijdelingse beweging.  Gevolg hiervan is dat voegen loskomen en vervolgens de tegels los komen te liggen.  Hoe verhinderen. Een duurzaam terras bestaat uit een dikke laag magere beton, daarop en chape in helling ( min.1,5 cm per m).  Op de chape een ontkoppelingsmat verlijmen en ook de tegels met een S1 lijm dubbel , verlijmen.  Uitzettingsvoegen respecteren en zo heb je een duurzaam terras.  De enige goeie, duurzame werkwijze voor terrassen.   Meer en meer fabrikanten brengen dus tegels van 1 cm voor terras in een grip uitvoering.   Zie hieronder foto , de tegel werd gezandstraald, type ceppo di gré.

 
Bericht delen:

Andere berichten

%d bloggers like this: