NATUURSTEEN Eigentijds kalksteen

Begin januari 2023 waren we in Spanje om nieuwe bewerkingen op natuurstenen te bekijken. Het volgende hebben we ontdekt en deze natuurstenen kan U ontdekken in onze toonzaal.  Natuurstenen met veel toepassingsmogelijkheden.

Santorini White
Door zijn kleur een heel moderne natuursteen.

Dit is een witte kalksteen die heel weinig poreus is.   Deze natuursteen is 130 miljoen jaar oud en is een Spaanse natuursteen.  Kan binnen en buiten geplaatst worden.  Heel wat formaten zijn mogelijk. Bijvoorbeeld 120×120 cm  of past 110 x110 cm beter ? ,  70×130 cm  en 50×110 zijn populaire formaten.  De bewerking is gezandstraald en geborsteld. Het borstelen zorgt voor een gesloten oppervlak en voelt heel zacht aan, het oppervlak heeft een licht structuur.

Izamil White en Yellow
Kalksteen met open structuur.  De yellow doet denken aan de Provence en heeft een heel warme uitstraling. De gaatjes in de steen blijven het best open en dus wordt enkel de voeg rondom de natuursteen opgevoegd.  Zopas plaatsen we deze steen, als badkamer vloer en wand. Foto’s te zien op onze Instagram pagina.

Vallenca  Spaanse travertin
Ook hier worden de gaatjes opengelaten.  De uitvoering soft rough is heel licht en neutraal van kleur. Gaat samen met elke stijl.

Brecchia Rosso
Een heel opvallende natuursteen met een moderne uitstraling.  Veelal toegepast als maatwerk. Twee uitvoeringen, gezandstraald of  verzoet + geborsteld.

Marfil Perle
Gebouchardeerd en geborsteld.  Neutrale gebroken witte kleur.  Past bij modern, landelijk, rustiek.  Door het boucharderen is de steen heel weinig poreus. Door het borstelen voelt de steen heel zacht aan. Af en toe een heel lichte beige adering, waardoor de steen ook een warme uitstraling heeft.

 
Bericht delen:

Andere berichten