Tegeltrends 2024

Tegels hebben de afgelopen jaren een opmerkelijke evolutie doorgemaakt, en 2024 is geen uitzondering. Met voortdurende technologische vooruitgang en een groeiende focus op design, zijn de tegeltrends van dit jaar zowel inspirerend als opvallend.  In deze blogpost nemen we een kijkje in vier tegeltrends die je niet mag missen in 2024. 

 

Tegeltrend 1: TEGELS OVERAL

Een van de meest opvallende tegeltrends in 2024 is het gebruik van tegels op onverwachte plaatsen. Terwijl tegels traditioneel worden geassocieerd met vloeren en muren, zien we nu tegels die worden gebruikt op meubels zoals tafelbladen, dressoirs en zelfs salontafels. Dit geeft een unieke, eigentijdse uitstraling aan elk interieur. Het gebruik van tegels op meubels biedt niet alleen een esthetische meerwaarde, maar zorgt ook voor duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud.

Betegelde tafel
Keukeneiland betegeld met keramieke tegels

TEGELTREND 2: 3D technologie, nieuwe technologie voor keramiek

Bij het persen van de klei en het bakken worden elementen toegevoegd waardoor er een reliëf ontstaat. Fabrikanten kunnen nu met behulp van geavanceerde technieken unieke driedimensionale texturen en patronen creëren op keramische tegels. Deze 3D-tegels voegen diepte en karakter toe aan oppervlakken, waardoor ze een visuele en tastbare aantrekkingskracht hebben. 3D-tegels brengen een nieuwe dimensie in tegelontwerp en is zeker een tegeltrend in 2024. 

Beschikbare formaten: 120×280,  120×120 en 60×120.  In onze showroom is dit type reeds gepresenteerd.

Keramische tegels gecreëerd door 3D technologie - Tegeltrends 2024

TEGELTREND 3: XXL tegels, kleine ruimtes groot laten lijken

Een andere tegeltrend die dit jaar opduikt, is het gebruik van extra grote (XXL) tegels. Deze oversized tegels hebben het vermogen om een ruimte groter te laten lijken dan ze in werkelijkheid is. Door naadloze oppervlakken te creëren, verminderen XXL tegels de visuele onderbrekingen en geven ze een gevoel van ruimtelijkheid. Dit is vooral handig in compacte appartementen en stedelijke woningen, waar elke centimeter telt.

Bekijk hier onze realisatie met XXL tegels.  

Badkamer afgewerkt met XXL tegels
Inloopdouche met XXL tegels - Moderne douche met grote tegels

TEGELTREND 4: Terugkeer van XXS tegels

Naast de opvallende tegeltrend van XXL tegels, zien we in 2024 ook de terugkeer van XXS (extra kleine) tegels. Deze kleine tegels, vaak in formaten van enkele centimeters, bieden een geheel andere esthetiek dan hun grotere tegenhangers. Terwijl XXL tegels helpen bij het vergroten van de ruimte, voegen XXS tegels een verfijnde en charmante uitstraling toe aan interieurs.

Deze miniatuurtegels kunnen worden gebruikt om intrigerende mozaïeken te creëren, die wanden, vloeren en zelfs meubels verfraaien. De verscheidenheid aan kleuren en patronen die beschikbaar zijn in XXS tegels biedt eindeloze ontwerpmogelijkheden. Ze zijn bijzonder geschikt voor het toevoegen van accenten, het creëren van geometrische patronen en het benadrukken van specifieke delen van een ruimte.

XXS tegels - tegeltrends 2024

TEGELTREND 5: Combineren van matte EN geglazuurde keramiek

Een interessante tegeltrend in 2024 is het combineren van matte keramische tegels met opvallende, geglazuurde exemplaren. Deze mix van texturen en afwerkingen creëert een speelse en evenwichtige uitstraling in elk interieur. Deze aanpak geeft je de flexibiliteit om je persoonlijke stijl tot uiting te brengen.

Combinatie van matte keramische tegels en geglazuurde tegels - Tegeltrends 2024
Matte tegels gecombineerd met geglazuurde tegels - Tegeltrends 2024

INSPIRATIE OP BEURZEN

Ieder jaar gaan we naar tegelbeurzen zoals CERSAIE en CEVISAMA, waar we de nieuwste tegeltrends hebben kunnen ontdekken. Tegelbeurzen en evenementen bieden ons een uitstekende gelegenheid om nauwlettend de nieuwste tegeltrends in de gaten te houden.  Het bijwonen van deze beurzen stelt ons in staat om niet alleen te ontdekken wat de meest recente trends zijn, maar ook om ze zorgvuldig te volgen.

Bericht delen:

Andere berichten

%d bloggers like this: