GESCHIEDENIS

Gesticht in 1919 heeft Boudolftegels een mooie geschiedenis.

Reeds in 1852 was er in de Vaartstraat een bedrijvenzone. De vaart in de Vaarstraat was een aftakking van het kanaal Nieuwpoort- Plassendale, die Verbinding had met de zee.  De belangrijkste 4 bedrijven waren, leerlooierij Van Marleghem, handel in bouwmaterialen Dewaele, kolenhandel Dumarey en tuinbouwbedrijf Pieters. In 1919 kocht Gustaaf Boudolf de leerlooierij en bouwstoffenhandel. De activiteiten waren productie van cementtegels, betonwerkerij, bouwstoffenhandel en plaatsing. De productie van cementtegels was al gestart in 1912 en hield op te bestaan in 1964.

In  1982 nam de kleinzoon Marc G. Boudolf het familiebedrijf over en bouwde in 1991 een nieuwe eigentijdse toonzaal en richtte zich vooral op de groothandel in ceramiek. De huidige zaakvoerder Marc A. Boudolf bouwde de groothandel af en richt zich op de particuliere markt met de eigen plaatsingsdienst en heel wat unieke creaties, ideeën in een mooi kader.

Tegelfabriek G. Boudolf - Oude Catalogus Tegels - Vaarstraat Gistel
Tegelfabriek G. Boudolf – Oude Catalogus Tegels – Vaarstraat Gistel

Sinds 2002 is de Tegelfabriek van Boudolf een beschermd monument.
Wenst u meer informatie rond de geschiedenis van Boudolf Tegels, neem dan gerust contact op met ons of bekijk de beschrijving van ons erfgoedobject door de Vlaamse Overheid.